Bel bij schade of pech 045 - 533 00 00

Veel gestelde vragen

Mijn voertuig is afgesleept, maar er liggen nog persoonlijke spullen in?

Wanneer u nog persoonlijke spullen in uw voertuig heeft liggen, nadat uw voertuig door ons is afgesleept en is veiliggesteld op een van onze stallingslocaties, dan kunt u op werkdagen bij ons terecht tussen 09.00 en 17.00 uur. Het is echter raadzaam om een half uur voor aankomst bij onze locatie telefonisch contact op te nemen. Zo wordt voorkomen dat u onverhoopt voor een gesloten poort komt te staan.

’s Avonds na 17.00 uur en het gehele weekeinde zijn onze stallingslocaties gesloten. Goederen kunnen dan niet worden afgehaald.

Wanneer en hoe moet ik het afleveradres van mijn voertuig doorgeven?

Wanneer wij uw auto als gevolg van pech of schade op onze vestiging veilig hebben gesteld, is het van belang dat u ons zo spoedig mogelijk laat weten naar welke garage of welk schadeherstelbedrijf wij uw auto kunnen transporteren. Uw verzekeraar vergoedt doorgaans de stalling van de eerste drie dagen. Daarna kunnen de stallingskosten aan de voertuigeigenaar worden belast.

U kunt het afleveradres voor uw auto per e-mail doorgeven via: berging@vandongenbergingbv.nl. Indien u niet over e-mail beschikt, dan kunt u ons op werkdagen van 09.00 tot 17.00 uur bellen via telefoonnummer 045-533 0000.

 

Rijdt u een lease auto? Overlegt u dan altijd eerst met uw lease maatschappij naar welk adres uw auto getransporteerd kan worden.

Wanneer wordt mijn voertuig getransporteerd?

Wij trachten een door ons veilig gesteld voertuig de eerstvolgende werkdag verder te transporteren. Het is echter van belang dat wij een compleet losadres hebben; alleen een naam of een plaats volstaan niet.

Wordt mijn auto ook thuis afgeleverd?

Bij voorkeur wordt een voertuig met schade of pech direct bij de garage of schadehersteller  afgeleverd. Het is uiteraard wel mogelijk om uw voertuig thuis af te laten leveren. Echter, dan zal er de gehele dag iemand thuis moeten zijn om het voertuig in ontvangst te nemen, omdat we hiervoor geen exacte tijdsafspraak kunnen maken. Tevens wordt het voertuig op de openbare weg afgezet en vindt er geen aflevering op de oprit (of vergelijkbaar) plaats om risico op vervolgschade te voorkomen.

Zorgt Van Dongen Berging B.V. altijd voor het transport van mijn auto?

Wij voeren doorgaans alle transporten zelf uit. U dient ons derhalve altijd het losadres van uw voertuig door te geven. Afhankelijk van de afspraken met uw verzekeringsmaatschappij, kan het ook weleens voorkomen zij uw auto laten ophalen door een andere transporteur.

Wat moet ik doen als ik pech heb en hiervoor niet verzekerd ben?

Neem in dit geval rechtstreeks contact op met onze meldkamer. U kunt ons bellen op tel: 045-533 0000. Wij helpen u tegen een vast tarief per hulpverlening. U hoeft geen lid te worden en u betaalt contant of per pin.

Is mijn auto tijdens het transport verzekerd?

Ja, uw voertuig is te allen tijde tijdens transport verzekerd. Bij hele exclusieve auto’s kan het zijn dat er een aanvullende verzekering nodig is. Ook dat regelen wij voor u.

Mijn voertuig is afgesleept; krijg ik dan altijd een vervangauto bij van Dongen Berging B.V.?

Dat hangt af van uw pech- of verzekeringspolis.

Op welke plekken krijg ik nog meer een vervangauto?

In veel gevallen krijgt u een vervangauto van het schadebedrijf waar u uw auto laat repareren. De meeste autoschadebedrijven wachten met het geven van een vervangauto tot uw schadeauto daadwerkelijk is aangeboden bij het schadebedrijf.

Kunnen alle huurauto’s worden ingeleverd bij een depot van Van Dongen Berging B.V.?

Wij zijn uitgifte- en innamepunt voor de volgende organisaties:

  • RentRunner
  • DriveOn
  • AutoVerhuurNederland

Overige labels kunnen niet bij ons geretourneerd worden.

Waar moet ik op letten als ik de vervangauto kom terugbrengen?
  • Neem uw huurcontract mee.
  • Zorg dat de auto is afgetankt.
  • Zorg dat de auto netjes wordt ingeleverd.
  • Zorg dat u al uw persoonlijke spullen uit de auto heeft gehaald.
  • Zorg dat u uw reis vanaf de inleverlocatie heeft gepland.
Mag ik de vervangauto onafgetankt retour brengen?

Nee, de vervangauto dient volledig afgetankt te worden ingeleverd. Ook wanneer u maar heel weinig kilometers heeft gereden en de tankmeter geeft nog ‘vol’ aan, dient u de auto toch af te tanken.